Mazarin House, Woodford Green IG8

We provided Party Wall advice for the new build development of a block of 6 two-bedroom flats at Mazarin House.

The design optimised the use of space on a constrained site using digitally fabricated timber structure and set high standards of sustainable design.

In response to the mixed urban setting surrounding the site the building was designed to be seen as a hybrid between a block of flats and a detached townhouse.

This was achieved by combining the density of a block of flats with the massing and proportions of a detached house. The width of the front façade was matched to the adjacent houses and the roof profile echoed the double-bay fronted properties nearby.

The construction needed to achieve high standards of ecological design due to the requirement to achieve Code for Sustainable Homes Level 4.

Services

We advised on all aspects of Party Wall and Neighbourly Matters.

Client : KTN Investments

Architect : Arboreal Architects

Services : Party Wall & Neighbourly Matters

Sector : Residential

This website uses cookies to improve your experience.